Η AS-Motor προσφέρει λύσεις στην αμπελουργία

Αυτά που πριν γίνονταν με σκληρή χειρωνακτική εργασία, η καλλιέργεια και συντήρηση των αμπελώνω έχει βελτιωθεί σημαντικά με τα AS-MOTOR

H καλλιέργεια αμπελώνων είναι απο τις αρχαιότερες πρακτικές Γεωργίας στον πλάνητη. Η αμπελουργία λοιπόν δεν είναι μόνο πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας αλλα έχει γίνει και ενας σημαντικός τρόπος ζωής. Η ανανεώσιμη και βιολογική αμπελουργία έχει γίνει πολύ σημαντική ανά τα έτη. Η μόνιμη εδαφοκάλυψη με φυτά συγκρατεί τη διάβρωση, βελτιώνει την περιεκτικότητα σε άζωτο του εδάφους και βελτιώνει τη δομή του εδάφους. Ξεκινώντας απο την παραγωγή των πρώτων AS-Motor Allmäher το 1961,  τα χορτοκοπτικά AS-Motor είναι μοναδικά κατάλληλα για απότομες πλαγιές και πυκνή βλάστηση στους αμπελώνες.

Παραδείγματα χρήσεων

Μόνιμη και εποχιακή εδαφοκάλυψη

Τα αμπέλια καλλιεργούνται σε πλαγιές σε πολλές περιχές του πλανήτη. Η AS-Motor προσφέρει διάφορες λύσεις για το κούρεμα σε πλαγιές, με ανακύκλωση κομμένουε χόρτου σε περιοχές με ιδιέταιρα πυκνή βλάστηση.

Mulching technology provides the robust cutting power needed to shred thick vines and prunings, returning the mulch to the soil as absorbable nutrients.

Αποφέυγουμε τη χρήση γεωργικών φαρμάκων - ζιζανιοκτόνων και την υπερβολική λίπανση στον αμπελώνα μας. Χρησιμοποιούμε τα χορτοκοπτικά AS 21 και AS 28 εδώ και χρόνια. Οι τρείς ρόδες που έχουν είναι ιδανικές για ευκινησία και κόβουν τα χόρτα απροσδόκητα καλά. Κουρεύουμε και τις πλαγιές με το δίχρονο, όπου δεν υπάρχει πρόβλημα με τη λίπανση του κινητήρα. Με 6 άλογα ιπποδύναμη απο την AS, είναι πολύ δυνατό και δουλέυει τέλεια.

– Michael Horlacher ( κηπουρός και αμπελουργός από την Στουτγκάρδη)

Με τον καταστροφέα με σφυριά AS 901, κουρεύω τα χόρτα και τα κλαριά ταυτόχρονα. Αυτό σημαίνει λιγότερη δουλειά, χωρίς να χρειάζεται χρήση χρήση χημικών.

– Martin Gehauf (Αγρότης and οινοπαραγωγός, Freyburg)

Categories

Χορτολιβαδικές εκτάσεις

Ένα φυσικό περιβάλλον για τις μέλισσες, οι χορτολιβαδικές εκτάσεις συνεισφέρουν σημαντικά στη βιοποικιλότητα και στη διατήρηση του οικοσυστήματος μας. Τα λουλούδια μπορούν γρήογορα να μεγαλώσουν σε ύψος 40 cm πριν ανθίσουν και χρειάζεται να κουρεύονται 3-4 φορές το χρόνο. Τα επαγγελματικά μας χορτοκοπτικά με ανακύκλωση κομμένου χόρτου (mulching) με πλαϊνή εναπόθεση ,τα ειδικά χορτοκοπτικά με το όνομα Allmähers αλλά και τα επικαθήμενα τρακτεράκια μπορούν να βοηθήσουν στη συντήρηση των εκτάσεων αυτών.

Ψηλά χόρτα

Επειδή το κούρεμα καλλιεργειών και περιοχών κοντά σε δρόμους μπορεί να χρειαστεί μόνο μερικές φορές το χρόνο, τα χόρτα και οι θάμνοι μπορούν να φτάσουν το 1m. Τα αυτοκινούμενα ειδικά μηχανήματα της AS-Motor με βαδιστή χειριστή με το όνομα Allmähers και τα επικαθήμενα τρακτεράκια Sherpa αποδίδουν τα μέγιστα αποτελέσματα, και ακόμα περισσότερο στη λειτουργία ανακύκλωσης κομμένου χόρτου (mulching).

Ανακύκλωση χόρτου (Mulching)

Η ανακύκλωση χόρτου (Mulching) είναι μια διαδικασία που το κομμένο γρασίδι ψιλοτεμαχίζεται πολλές φορές και επιστρέφει στο έδαφος σα φυσική λίπανση. Ειδικά μαχαίρια και κυκλικά κοπτικά στοιχεία χρησιμοποιόυνται για απλό γρασίδι, ενώ σε αγροτεμάχια χρησιμοποιούνται χορτοκοπτικά με σφυριά και λεπίδες τύπου σταυρού.

Ανώμαλα τερέν

Λόφοι, πλαγιές, ρίζες και πολλά άλλα φυσικά εμπόδια αποτελούν ένα ανώμαλο τερέν. Πολλά από τα μηχανήματα της AS-Motor έχουν σωστή απόσταση από το έδαφος , τετρακίνηση, διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, μαζί με ειδικά λάστιχα, κατάλληλα για ανώμαλα τερέν.

Πλαγιές με κλίση

Η AS-Motor κατασκευάζει τα χορτοκοπτικά μηχανήματα με μεγάλη απόσταση απο το έδαφος για να μεταφέρονται με ράμπες και σε δυσπρόσιτα σημεία, με χαμηλό συνολικό βάρος, σωστή κατανομή βάρους και χαμηλο κέντρο βάρους για να αποδίδουν σε πλαγιές.

Τετρακίνηση

Η τετρακίνηση όχι μόνο εξασφαλίζει απόδοτικότητα σε κλίσεις πάνω από 30 μοίρες, αλλά προσφέρει αυξημένη ασφάλεια όταν πηγαίνετε σε κατηφόρες. Η τετρακίνηση προσφέρει απίστευτη πρόσφυση σε βρεμμένο έδαφος ή ανώμαλα τερέν, ακόμα και όταν οι τροχοί στον ένα άξονα δεν έχουν πρόσφυση.

Products

Καταστροφέας χόρτων AS 28 2T ES

Χορτοκοπτικό τύπου Allmäher με δύο ταχύτητες και ελαστικά με αέρα

63 cm
4,4/6,0 kW (hp)
δείτε το προίόν »
Καταστροφέας χόρτων AS 65 2T ES

Modern Allmäher for slopes and difficult terrain

65 cm
4,4/6,0 kW (hp)
δείτε το προίόν »
Καταστροφέας χόρτων AS 73 4T B&S

Το μόνο χορτοκοπτικό με δύο ταχύτητες μαχαιριών

73 cm
9,7/13,0 kW (hp)
δείτε το προίόν »
Καταστροφέας με σφυριά AS 901 SM

Επαγγελματικό χορτοκοπτικό με σφυριά, - τεράστια παραγωγικότητα

90 cm
11,9/16,0 kW (hp)
δείτε το προίόν »
Χορτοκοπτικός καταστροφέας τρακτέρ AS 940 Σέρπα (Sherpa) 4WD

Επικαθήμενο χορτοκοπτικό τρακτέρ με μόνιμη τετρακίνηση για ψηλά χόρτα

90 cm
20,1/27,0 kW (hp)
δείτε το προίόν »
Χορτοκοπτικός καταστροφέας τρακτέρ AS 940 Σέρπα (Sherpa) 4WD XL

Για ψηλά χόρτα, επικαθήμενο χορτοκοπτικό με μόνιμη τετρακίνηση και μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος

90 cm
20,1/27,0 kW (hp)
δείτε το προίόν »
Επικαθήμενος καταστροφέας με σφυριά AS 1040 YAK 4WD

Δυνατό, στιβαρό και "ανήκει" στα δύσκολα τερέν – Χορτοκοπτικό AS 1040 Yak 4WD

100 cm
17,2/23,0 kW (hp)
δείτε το προίόν »