Η AS-Motor προσφέρει λύσεις σε καλλιέργειες και χορτολιβαδικές εκτάσεις

Η εμπειρία μας στο κούρεμα δύσβατων τερέν και σε πλαγιές με κλίσεις, κάνει την AS-Motor την προτιμώμενη εταιρεία για χορτολιβαδικές εκτάσεις

Για να διατηρηθεί η χλωρίδα και η πανίδα σε συγκεκριμένες περιοχές, οι χορτολιβαδικές εκτάσεις κατά κανόνα κουρέυνται σε μεγαλύτερα διαστήματα: Μία την άνοιξη και μια το φθινόπωρο.  Τα χορτοκοπτικά της AS με ανακύκλωση κομμένου χόρτου (mulching) είναι εξειδικευμένα για να καθαρίζουν πυκνή βλάστηση και ψηλά χόρτα, ενώ τα μοντέλα με δίχρονο κινητήρα, είναι ιδανικά για λειτουργία σε πλαγιές με απότομες κλίσεις, γύρω από τα χωράφια.

Παραδείγματα εφαρμογών

Κούρεμα ψηλών χορταριών

Η AS-Motor προσφέρει αρκετές λύσεις για τη χορτοκοπή ψηλών χόρτων, ανάλογα με τη δύναμη κοπής που απαιτείται. Απαιτείται κινητήρας υψηλών αποδόσεων για τις εκτάσεις που θα κουρέυονται μια φορά το χρόνο. Τα μικρότερα μηχανήματα της AS-Motor είναι ιδανικά για χορτολιβαδικές εκτάσεις που θα κουρευόνται πιο συχνά μέσα στο έτος.

Πλαγιές με κλίσεις

Μόνο οι δίχρονοι κινητήρες είναι κατάλληλοι να κουρέυουν σε πλαγιές. Οι κανονικοί τετράχρονοι κινητήρες μπορούν να χειριστούν κλίσεις έως το πολύ 20 μοίρες και κάποιοι ειδικοί τετράχρονοι κινητήρες σε λίγο περισσότερο. Η καλύτερη λύση για πλαγιές είναι ο δίχρονος κινητήρας της AS, AS 165 ES που επιτρέπει σε ενα χορτοκοπτικό να κουρέυει χωρίς φόβο για τον κινητήρα σε πάνω από 45 μοίρες κλίση.

 

Ανακύκλωση κομμένου χόρτου

Τα ειδικά χορτοκοπτικά της AS-Motor εν ονόματι Allmähers και τα επικαθήμενα χορτοκοπτικά φέρουν ειδικά μαχαίρια τύπου σταυρού και κλειστά κοπτικά στοιχεία με ανακύκλωση κομμένου χόρτου (mulching) που κόβουν το χορτάρι αρκετές φορές και παράγουν ένα στρώμα που αποσυντίθεται σαν φυσικό λίπασμα. Αυτή η διαδικασία εκμηδενίζει την πιθανότητα σάπιων περιοχών στη χορτολιβαδική σας έκταση.

 

 

Κούρεμα σε πυκνή βλάστηση

Η πυκνή βλάστηση και τα ριζώματα που αναπτύσονται γρήγορα προκαλούν πολύ συχνά προβλήματα στις καλλιέργειες σε γραμμές. Τα ειδικά χορτοκοπικά της AS-Motor με το όνομα Allmähers, με ευκολία ανταποκρίνονται σε πυκνή βλάστηση, ενώ τα χορτοκοπτικά της AS με σφυιρά και τα επικαθήμενα χορτοκοπτικά Sherpa αποδίδουν βαρβάτα αποτελέσματα.

Ακόμα και η γιαγια μου είχε χορτοκοπτικό της AS, που εκείνη την εποχή ήταν ακόμα άσπρα-κόκκινα και είχαν εμπρός τροχό με ακτίνες που έμοιαζε με ποδήλατο. Και οι γονείς μου είχαν αμπελώνα που μπορούσαμε μόνο να κουρέψουμε με δρεπάνι ή με το χορτοκοπτικό AS.

– Μάϊκλ Χόραχερ (Αμπελουργός. Στουτγγάρδη)

Με το χορτοκοπτικό μας AS 73 4T Allmäher κουρεύουμε τη χορτολιβαδική μας έκταση πολλές φορές πιο γρήογρα από ότι σε σχέση με τα παραδοσιακά χορτοκοπτικά.

– Ρόμαν Μούλεκ, AS-Motor υπέυθυνος προϊόντων, (Κάρλσταντ)

Δεν μπορείς να καταλάβεις έαν η ανακύκλωση χόρτου (mulching) σε ένα χορτοκοπτικό λειτουργεί καλά, παρά μόνο μετά απο δύο εβδομάδες. Τότε φαίνεται αν υπάρχουν μόνο μερικά σημεία που δεν έγινε καλά η φυσική λίπανση της ανακύκλωσης χόρτου ή έαν δεν έγινε σχεδόν πουθενά.

– Γιόχεν Χουςμαϊερ (Αυστρία)

Δε θα το πίστευα οτι το χορτοκοπτικό AS 63 2T θα μπορούσε να κουρέψει πλαγια με 38 μοίρες κλίση, αλλά το έκανε με άνεση.

– Φλόριαν Χάουγκ, φοιτητής σε γεωπονικό πανεπιστήμιο (Γκρόςγκλατμπαχ)

Categories

Χορτολιβαδικές εκτάσεις

Ένα φυσικό περιβάλλον για τις μέλισσες, οι χορτολιβαδικές εκτάσεις συνεισφέρουν σημαντικά στη βιοποικιλότητα και στη διατήρηση του οικοσυστήματος μας. Τα λουλούδια μπορούν γρήογορα να μεγαλώσουν σε ύψος 40 cm πριν ανθίσουν και χρειάζεται να κουρεύονται 3-4 φορές το χρόνο. Τα επαγγελματικά μας χορτοκοπτικά με ανακύκλωση κομμένου χόρτου (mulching) με πλαϊνή εναπόθεση ,τα ειδικά χορτοκοπτικά με το όνομα Allmähers αλλά και τα επικαθήμενα τρακτεράκια μπορούν να βοηθήσουν στη συντήρηση των εκτάσεων αυτών.

Ψηλά χόρτα

Επειδή το κούρεμα καλλιεργειών και περιοχών κοντά σε δρόμους μπορεί να χρειαστεί μόνο μερικές φορές το χρόνο, τα χόρτα και οι θάμνοι μπορούν να φτάσουν το 1m. Τα αυτοκινούμενα ειδικά μηχανήματα της AS-Motor με βαδιστή χειριστή με το όνομα Allmähers και τα επικαθήμενα τρακτεράκια Sherpa αποδίδουν τα μέγιστα αποτελέσματα, και ακόμα περισσότερο στη λειτουργία ανακύκλωσης κομμένου χόρτου (mulching).

Ανακύκλωση χόρτου (Mulching)

Η ανακύκλωση χόρτου (Mulching) είναι μια διαδικασία που το κομμένο γρασίδι ψιλοτεμαχίζεται πολλές φορές και επιστρέφει στο έδαφος σα φυσική λίπανση. Ειδικά μαχαίρια και κυκλικά κοπτικά στοιχεία χρησιμοποιόυνται για απλό γρασίδι, ενώ σε αγροτεμάχια χρησιμοποιούνται χορτοκοπτικά με σφυριά και λεπίδες τύπου σταυρού.

Πλαγιές με κλίση

Η AS-Motor κατασκευάζει τα χορτοκοπτικά μηχανήματα με μεγάλη απόσταση απο το έδαφος για να μεταφέρονται με ράμπες και σε δυσπρόσιτα σημεία, με χαμηλό συνολικό βάρος, σωστή κατανομή βάρους και χαμηλο κέντρο βάρους για να αποδίδουν σε πλαγιές.

Ανώμαλα τερέν

Λόφοι, πλαγιές, ρίζες και πολλά άλλα φυσικά εμπόδια αποτελούν ένα ανώμαλο τερέν. Πολλά από τα μηχανήματα της AS-Motor έχουν σωστή απόσταση από το έδαφος , τετρακίνηση, διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, μαζί με ειδικά λάστιχα, κατάλληλα για ανώμαλα τερέν.

Products

Καταστροφέας χόρτων AS 21 4T Comfort

Χορτοκοπτικό Allmäher με πρόσθετα χαρακτηριστικά

51 cm
4,1/5,5 kW (hp)
δείτε το προίόν »
Χορτοκοπτικό AS 26 2T ES

Παραδοσιακά Χορτοκοπτικά AS-Μοτορ Allmäher με δίχρονο κινητήρα

63 cm
4,4/6,0 kW (hp)
δείτε το προίόν »
Καταστροφέας χόρτων AS 28 2T ES

Χορτοκοπτικό τύπου Allmäher με δύο ταχύτητες και ελαστικά με αέρα

63 cm
4,4/6,0 kW (hp)
δείτε το προίόν »
Καταστροφέας Χόρτων AS 62 4T B&S

Δυνατό και ευέλικτο – Χορτοκοπτικό AS 62 4T B&S

61 cm
4,1/5,5 kW (hp)
δείτε το προίόν »
Καταστροφέας χόρτων AS 63 2T ES

Σύγχρονα Allmäher για πλαγιές και δύσκολα εδάφη

61 cm
4,4/6,0 kW (hp)
δείτε το προίόν »
Καταστροφέας χόρτων AS 65 2T ES

Modern Allmäher for slopes and difficult terrain

65 cm
4,4/6,0 kW (hp)
δείτε το προίόν »
Καταστροφέας χόρτων AS 73 4T B&S

Το μόνο χορτοκοπτικό με δύο ταχύτητες μαχαιριών

73 cm
9,7/13,0 kW (hp)
δείτε το προίόν »
Χορτοκοπτικό τρακτέρ AS 799 Rider

Το χορτοκοπτικό τρακτέρ με τα βασικά στοιχεία της AS-motor, ιδανικό για ιδιωτικές εκτάσεις και αμπελουργία

80 cm
7,8/10,6 kW (hp)
δείτε το προίόν »
Χορτοκοπτικός καταστροφέας τρακτέρ AS 800 FreeRider

Επικαθήμενο χορτοκοπτικό τρακτέρ με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης

80 cm
9,7/13,0 kW (hp)
δείτε το προίόν »
Χορτοκοπτικός καταστροφέας τρακτέρ AS 920 Σέρπα (Sherpa) 2WD

Γρήγορο και ευκίνητο χορτοκοπτικό τρακτέρ για μέτρες κλίσεις

90 cm
20,1/27,0 kW (hp)
δείτε το προίόν »
Χορτοκοπτικός καταστροφέας τρακτέρ AS 940 Σέρπα (Sherpa) 4WD

Επικαθήμενο χορτοκοπτικό τρακτέρ με μόνιμη τετρακίνηση για ψηλά χόρτα

90 cm
20,1/27,0 kW (hp)
δείτε το προίόν »
Επικαθήμενος καταστροφέας με σφυριά AS 1040 YAK 4WD

Δυνατό, στιβαρό και "ανήκει" στα δύσκολα τερέν – Χορτοκοπτικό AS 1040 Yak 4WD

100 cm
17,2/23,0 kW (hp)
δείτε το προίόν »